Kliknite tu za vrnitev na prvo stranNazaj
   
ZAKAJ SKRIVNOSTNI KUPEC
 
   
Zakaj Skrivnostni kupec Ugotavljanje motivacije in obnašanja uslužbencev
Cilji Skrivnostnega kupca Ocenjevalni elementi
Ocenjevanje zadovoljstva potrošnikov Skrivnostni kupec v izvedbi
     

Skrivnostni kupec (Mystery Shopper) je marketinško orodje, s katerim lahko organizacije kar najbolj objektivno in neposredno preverijo svoj končni stik s kupcem. Ugotovijo lahko pozicioniranje svoje ponudbe, primernost predstavitve, večplastni odnos (lastnega) osebja do strank, informiranost prodajnega in/ali kontaktnega osebja, urejenost ponudbe in podobno.


"Skrivnostni kupec" z dopolnilnimi dejavnostmi postavlja aktiven odnos med ciljnimi skupinami in doseže še veliko več, saj je proaktiven, išče in z drugimi orodji odpravlja, povečuje in izboljšuje, skratka, je v spletu odlično dolgoročno marketinško, kontrolno, merilno komunikacijsko orodje.

 

 

Na podlagi ugotovitev raziskave "Skrivnostni kupec" je mogoče identificirati šibke točke oz. šibka področja, ki se kažejo v služenju kupcu oz. naročniku oz. klientu.

Za odpravo teh pomanjkljivosti nastavimo motivacijske in izobraževalne programe, katerih implementacijo lahko sproti merimo: v vsakem celovitem ocenjevalnem krogu, torej najmanj 2 x letno, z občasnimi specializiranimi ocenjevanji po zmanjšanem vprašalniku in pri meritvah zadovoljstva potrošnikov, pa tudi uslužbencev (trgovcev).

 


CEOs d.o.o.